Tågresa genom Europa

Inga problem! Det gick helt utmärkt att åka runt i Europa utan att besöka någon som helst flygplats. Jag har på tre veckor besökt Oslo, Köpenhamn, Hamburg, Amsterdam, Brygge, Paris, Strasbourg och Berlin. Jag var också väldigt nära London, men valde att stanna utanför den storstaden och istället besöka delar av familjen.

Spontanta känslan är att det är fantastiskt att det gick så bra, att vi kom så långt och att det var så få problem. Jag är jätteglad att slippa flygplatserna och allt vad det skulle innebära att flyga flygplan. Delvis eftersom flygplan är miljöfarliga, inte betalar sina egna miljökostnader, men också för att jag vill stödja tåget.

Sanningen är att det fortfarande är dyrt att åka tåg. Men jag tycker det är värt priset. Även om det ibland är mycket billigare att flyga, så kan man också få riktigt bra pris på tåg. Och räknar man med allt annat smidigt så som hantering av bagage, tid för incheckning etc, så är tåg ett riktigt fynd.

Tåg från Sverige till Berlin

Visste du att man kan komma till Berlin för bara 499 kr? Och att tåget du åker med kommer köra ombord på en båt? Detta fick jag lära mig när jag åkte på tågsemester i Europa, spännande upplevelse och väldigt skönt att helt kunna slippa flyget.

Många vet att flyget är en miljöbov och att man hellre ska åka tåg. Tyvärr så är det ofta väldigt dyrt att åka tåg, därför kan det vara ett svårt val att ta tåget. Men då är en resa med nattåget till Berlin ett tips som man som miljövän åtminstone bör pröva. Jag blev positivt överraskad.

Några risker kanske ska nämnas. Att man exempelvis kan bli åksjuk (jag blir ofta åksjuk men har efter sommarens 14 tågresor börjat lära mig hur jag förhindrar detta). Man kan också hamna i en kupé med personer som är störiga. Eller så kanske du själv har svårt att sova. Om du är inställd på detta kan du få en glad överraskning.

Jag berättar gärna mer. Skriv gärna en kommentar med din fråga eller reaktion.

You may also like...