Vi flyttar till Gotland

Det händer massor nu! Det stora beslutet är att flytta från Trevingevägen 3 i Ulvsunda till Lövstigen 7A i Tofta, på Gotland. Detta innebär massor med nytt som jag vill skriva om.

På Trevingevägen har vi bott i ett fantastiskt radhus på 88 m² fördelat på två våningar. En rolig detalj är att det är ett växthus ihopbyggt med fasaden. Detta är helt unikt vad jag vet! Mycket inspirerande. Två badrum och en egen tvättstuga i separat rum har också varit lyxigt. Detta är vi inte i närheten av att ha på Gotland.

Men det har inte bara varit gott att leva här. Mycket frustration har gått till att bostaden inte var klar när vi flyttade in, att ha byggarbetare springandes under lång tid är givetvis frustrerande. Men nu har det lugnat ner sig. Nu har vi bott här i 2 år och då är det dags för en garantibesiktning, även kallad 2-årsbesiktning. Eftersom vi har varit så noga med att notera allt som går på garantin, så blir det inte heller några överraskningar för ny köpare heller.

För nu ligger bostaden ute till försäljning på Hemnet. Vi säljer via Fastighetsbyrån och den viktigaste marknadsföringskanalen verkar vara Hemnet. Det som är glädjande och spännande är att vi dessutom ska ha annons på Instagram och på Facebook.

Det här med att sälja bostad i Stockholm är sjukt förresten. Förstår inte att marknaden kan fungera när bostäderna som kostar flera miljoner ska säljas på några få dagar. Vår mäklare sa att om annonsen är mer än 10 dagar gammal så undrar folk varför den inte är såld än. Även det här med utgångspris är skevt, det gäller tydligen att sätta ett lågt lockpris för att få många besökare på visningen.

Jag blir sugen på att skapa en webbsida som heter typ “Långsam bostadsförsäljning”, där man kan lägga upp en bostad några år innan man ska flytta, få followers, dela med sig av renoveringar och flytta sen, när man fått en bra deal och hittat ett passande alternativ att flytta till. Dagens bostadshets kan inte vara nyttig!

På Gotland är det lugnare. Där har bostaden legat ute ett bra tag, den är billigare, det är inte samma hets, vi skrev på kontrakt och skickade på lådan. Känns skönt. Ingen hets.

You may also like...