Lövstigen 7A är vår nya adress

7A, det avslöjar att det är en styckad tomt. Enligt papper så har den varit det väldigt länge, men ändå fattar inte Google Maps riktigt. Så om du söker efter vår adress på Google Maps så ser du istället grannens hus. Förflyttar du dig åt sidan, så ser du hur vårt hus såg ut innan renoveringen.

Det är ganska storslagen renovering med syfte att göra bostaden bra att bo i året runt. Detta har dock aldrig testats(!) om vi förstått det rätt. Så även om det är extra isolering i golv, ny utbyggnad med vattenburen golvvärme, nya väggar och helt nytt golv så är det risk att kostaden drar iväg i vinter.

Det mest påtagliga med huset är att det är utbyggt så att huset blir ungefär dubbelt så stort. I den nya delen har halva delen en övervåning och andra halvan har enormt högt i tak. Detta är givetvis opraktiskt men också väldigt härligt. Vilken rymd! Även gamla delen av huset har nytt tak och innertaket går hela vägen upp. Ingen vind alltså.

Som vanligt funderar vi på att placera matmöbler i delen där de har vardagsrummet och istället ha soffgrupp i närheten av köket. Så gjorde vi direkt vi flyttade in på Trevingevägen. Vi prövade flytta tillbaka i vintras men då kändes det plötsligt som man satt intryckt i mörkret. Vi saknade rymden, vilket kan bli samma resultat på Lövstigen. Vi får pröva. En fördel att ha soffa vid köket, är att det är där som det går att tända en brasa.

På övervåningen har vi också tänkt ha en soffa. Men en myssoffa. Här kan vi också ha en tv. Det känns lite konstigt eftersom vi inte haft tv sen Emmet föddes. Men det skulle passa ganska bra att ha där uppe, delvis eftersom det kan bli dåligt att ha en säng där på övervåningen. Jag tänker att det blir varmt och att det är bättre att ha säng i ett vanligt rum.

På tomten står även en stilig friggebod som är inredd som gästrum. Detta blir utmärkt när vi får besök. Frida är säker på att vi kommer få massor med besök och jag är mer tveksam. Jag vill inte ha för höga förväntningar där, men med tanke på hur fint det är på Gotland hoppas jag givetvis att vänner kommer förbi mest hela tiden. Året om. Inte bara på sommaren.

You may also like...