Varför har public service ingen tidning?

Borde inte public service ha en tidning om man ska vara ett komplement i medielandskapet? Journalistiken finns redan, så att bli teknikoberoende och tänka “video, ljud och text” kan inte vara främmande.

Det är knappast modernt att göra en dagstidning, men kanske behövs det som ett alternativ i några år åtminstone? Dessutom kan det hjälpa både stora tidningar och uppstickare genom att säkerställa en god morgonleverans i de delar av Sverige som har detta.

Ett annat alternativ vore givetvis “magasinet public service” som kommer ut varje vecka, eller månad. Med fördjupade reportage där man använder sig av den text som redan finns på svt.se och övrig content som redan sänds på TV.

Jag blir väldigt fundersam när jag ser denna stora lucka i medieutbudet. Samtidigt som jag ser de stora resurserna som läggs på material i en form, ett ett format, när det lika väl skulle kunna få en ytterligare spridning till en målgrupp som annars inte alls nås av public service.

You may also like...